Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Luksus stjerneskud

Skiver brød
4 stk.

Fisk

Rødspættefiletter eller lignende god fladfisk
8 stk.
Mel
1 spsk.
Rasp
1 dl
Æg
1 stk.
Smør og olie til stegning
1 g
Hvidvin
½ dl
1 tsk.
1 tsk.
Rejer
100 g
Frisk eller frosset stenbiderrogn
75 g
Æg
4 stk.

Topping

Hvide asparges
4 stk.
Grønne asparges
6 stk.
Akurk
12 g
Citron
1 stk.
Grøn salat
1 stk.
Dild
1 stk.

Dressing

Creme fraiche
1 dl
Mayonnaise
2 spsk.
Tomatpuré
2 spsk.
Citronsaft
Røget paprika
Sød paprika
Print opskrift

Fremgangsmåde

Dampet rødspættefilet
Krydr 4 rødspættefiletter med salt og peber og rul dem sammen, hvorefter de anrettes i et lille fad og overhældes med hvidvin. Sæt dem i ovnen med en ovnfast tallerken over ved 175 grader og damp fiskefiletterne i ca. 10-15 minutter.

Stegt rødspættefilet
Dup filetterne tørre med køkkenrulle og drys dem med lidt mel, hvorefter de vendes først i det sammenpiskede æg og derefter i en dyb tallerken med rasp, salt og peber. Steg dem på en pande i smør og olie.

Asparges

De hvide asparges skrælles fint med en tyndskræller. Skær den trævlede ende af og damp dem i 3 minutter i kogende vand tilsat salt, peber og en citronbåd.
De grønne asparges knækkes i enden, hvor de knækker naturligt af og lynsteges på en pande med smør og drysses derefter med en smule salt og peber.
Skær begge asparges i stykker a 2-3 cm længde.

Rør dressingen

Creme fraiche, mayo og tomatpure røres godt sammen. Smag til med salt, peber og en smule paprika. Hvis du har røget paprika, så prøv at komme en smule i, det giveren lækker smag men kan snildt undværes.

Anretning

Placer en skive godt brød – vi havde bagt et lækkert grydebrød til anledningen – på en tallerken, og smør det med lidt smør. Anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges, stenbiderrogn, dressing, dild, citronbåde, agurkeskiver og drys til sidst med en smule flagesalt og lidt friskkværnet peber.
Velbekommen