Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Lammeryg med krydderurte-tapanade

Lammeryg
1 stk.
Hvidløg
2 fed
Kapers
50 g
Olivenolie
2 dl
Tomater
500 g
Oliven
100 g
Rød peberfrugt
1 stk.
Basilikum
1 g
Krydderurter: Dild-kørvel-timian eller ramsløg
Print opskrift

Fremgangsmåde

Lammeryg med krydderurte-tapanade samt salsa af tomat, oliven og basilikum.

Lammeryggen krydres godt med salt og peber og sættes i en forvarmet ovn ved 190°C i 30 minutter.

Tapanade
Krydderurter, hvidløg og kapers hakkes groft.
Det hele røres sammen til en tapanade.
Tapanaden smøres på den stegte lammeryg og herefter skal lammeryggen hvile i 20 minutter tildækket med klæde inden udskæring.

Salsa
Tomater, oliven og peberfrugt skæres i små tern og smages til med olivenolie, basilikum, salt og peber.