Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Lammekølle med pommes dauphinoise og ratatouille

Lammekølle
1 stk.
Frisk rosmarin
4 kviste
Store bagekartofler
5 stk.
Piskefløde
½ liter
Revet muskatnød
1 knsp.

Tilbehør

Squash
1 stk.
Aubergine
1 stk.
Rød peberfrugt
1 stk.
Gul peberfrugt
1 stk.
Hvidløg
2 fed
Rosmarin
3 g
Olivenolie
Print opskrift

Fremgangsmåde

Krydr lammekøllen med salt, peber og små stykker af den friske rosmarin. Sæt den i en 180°C varm ovn i små 3 timer. Ind imellem hældes stegeskyen fra bunden af bradepanden hen over stegen.

Skræl bagekartoflerne og skær dem i 1 cm tynde skiver. Læg dem i et ildfastfad eller i nogle små cocotter. Bland piskefløde med revet muskatnød samt salt og peber og hæld over kartoflerne. De bages gyldne og møre i en 180°C varm ovn i 30-40 minutter alt efter størrelse.

Ratatouille:
Skær squash, aubergine og peberfrugterne i rustikke klodser. Sauter dem møre i lidt olivenolie. Krydr med finthakket hvidløg og frisk rosmarin.