Steensgaards værdikæde
Hos Steensgaard går vi op i vores historie. Vi er en virksomhed hvor vi avler røde angus- køer, behandler oksekødet i vores slagteri og sælger det videre i vores butikker. Du kan læse om hele historien her…
Landbrug
Vores værdikæde starter med vores økologiske landbrug på 800 hektar, og en dyreproduktion på 85 moderkvæg af Rød Angus. Disse pragtfulde Rød Angus kvæg bliver naturligt avlet af vores tyre, og kalvene går efterfølgende sammen med moderdyrene. Vores Rød Angus græsser på vores marker hele sommeren og fodres med græs om vinteren. Vi sørger altid for at vores kvæg får friskt græs, og derfor flytter vi dem ofte fra mark til mark, hvor de kan bevæge sig frit rundt på de store græsningsområder. De store mængder friskt græs og naturlig avling, kombineret med et økologisk landbrug, sikrer en sund og naturlig livsstil for kvægene, der i den grad kan smages.
Slagteriet
Efter Steensgaards Rød Angus er blevet slagtet, bliver kødet transporteret tilbage til gården, hvor kødet forarbejdes i vores eget slagteri. Her producerer vores dygtige slagtere de fineste kødprodukter af allerhøjeste kvalitet, som kan købes i butikkerne, heriblandt vores Steensgaardspegepølse, som er lavet på 100% Rød Angus. Vi er meget stolte af vores arbejde med at levere lækkert og smagfuldt oksekød af høj kvalitet til vores kunder.
Butikkerne
Efter kødet er blevet forarbejdet i slagteriet bliver det transporteret ud i vores Steensgaard butikker. I butikkerne har vi en række dygtige og specialiserede medarbejdere, der står klar til at vejlede og rådgive vores kunder til at finde de bedste oste og charcuterivarer til middagsbordet. Vi går op i sammenhold, specialiseret viden og en god kundeoplevelse.
Vildtkødet
Steensgaard vil gerne sætte et eksempel for jagt i Danmark. Vores 500 hektar skove i det sydfynske ligger i et område med enestående naturskønhed og et bølgende landskab. Vores jagt er beregnet til at opfylde kriterierne for at opretholde dyrelivsniveauer, og skabe værdifulde økosystemer. Efter en jagt sikrer vi at vores dåvildt ikke ender som et affaldsprodukt, ved at sende det til en vildthandler, som sørger for en dyrlægegodkendelse og at skindet bliver fjernet. Derefter bliver dåvildten transporteret til vores eget slagteri. Her tager vores slagtere over og producerer en række topkvalitetsprodukter af kødet, fx vores vildtspegepølsen. Vi er stolte af den måde, vi håndterer vores dåvildt på, da det er med til at berige naturen og bidrage til en mere bæredygtig tilgang til fødevareproduktion.