Steensgaardruten | Steensgaard
Go to Top
  • Ingen produkter i kurven.

Steensgaardruten

værdikæden i billederPå Steensgaard synes vi, det er vigtigt, at børn allerede på et tidligt tidspunkt får en forståelse af, hvor maden kommer fra, og hvordan processen fra jord til bord forløber. Derfor har vi nu udviklet Steensgaardruten til de familier, skoler, institutioner og organisationer, der ønsker at indkoorporere emner som bæredygtighed, dyrevelfærd, landbrug og økologi i børnenes hverdag – og så naturligvis til alle jer, der besøger os i forbindelse med indkøb i Gårdbutikken eller spisning i Spiseriet, og som ønsker at vide lidt mere om, hvem vi er, og hvad vi laver.

Steensgaardruten er selvbetjent, gratis at benytte og består i en børnevenlig rute på ca. en kilometer med 10 informative og dialogskabende skilte undervejs. Skiltene er skrevet i et letforståeligt sprog særligt målrettet børn, og rutens udgangspunkt er taget i Steensgaards værdikæde, det starter med dyrenes foder på marken og ender med maden i Gårdbutikken og Spiseriet. Undervejs guides man forbi køkkenhaven, dyrene på marken, laden, modningskælderen og Slagtehuset. Ruten er åben alle ugens dage.

Fordi vi her på Steensgaard flytter vores dyr rundt, så de altid har adgang til det bedste græs og for at sprede deres gødning mest muligt, er det ikke altid, at dyrene går præcis der, hvor skiltet står. Men ruten vil stadig give dig et godt indblik i, hvordan vi arbejder med hele værdikæden.

I hele rutens længde ligger der hvide sten, der viser vejen frem til næste skilt, og ved Gårdbutikkens indgang er der kort, som man kan tage med rundt. Vi anbefaler godt fodtøj på ruten, da den både går igennem højt græs, mudder og sne afhængigt af årstiden. Ruten er ikke egnet til kørestole og gangbesværede.

Al færdsel på ruten foregår på eget ansvar, og det er ikke tilladt at kravle på stendiget, fodre dyrene eller krydse hegn og gå ind til dem. De fleste steder er der elhegn, så pas på ikke at røre hegnene – og husk at kigge dig godt for, når du går på de dele af ruten, hvor der kører kørertøjer. Spiser du madpakke på turen, så husk at tage dit skrald med dig.

Bruger du ruten som en del af din undervisning eller ønsker du at forberede dig på turen, kan du downloade skiltene som A4 ark her. Har du spørgsmål vedrørende ruten er du meget velkommen til at kontakte Camilla på camilla@steensgaard.dk