Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Sauce bordelaise

Rødvin
½ liter
Frisk rosmarin
2 kviste
Skalotteløg
2 stk.
Gulerødder
2 stk.
Porre
1 stk.
50 g
Kraftig oksefond
1 liter
Oksemarv
50 g
Print opskrift

Fremgangsmåde

Skalotteløg hakkes fint, porre skæres i skiver og gulerødderne snittes i tern.

Smelt herefter smørret i en gryde og tilsæt skalotteløg, gulerødder samt porre. Sauter dem gyldne og tilsæt finthakket rosmarin samt rødvin.

Lad det koge i 10-15 minutter til næsten al væske er reduceret væk.

Hæld nu den kraftige oksefond ved og lad saucen simre i yderlige 5 minutter.

Pisk oksemarv i tern ud i saucen.

Sigt saucen og pisk et par smørtern i saucen inden servering.

Husk at smage til med salt og peber.