Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Lam tikka masala

Skært lammekød
600 g
Hvidløg
3 fed
Ingefær
3 cm.
Græsk yoghurt 10%
2 dl
Limefrugt
1 stk.
Paprika
1 tsk.
Tørrede chiliflager
1 tsk.
Garam masala
3 tsk.

Sauce

Løg
2 stk.
Hvidløg
3 fed
Mandler
50 g
Koncentreret tomatpuré
70 g
Hønsebouillon
3 dl
Stødt gurkemeje
1 tsk.
Piskefløde
½ dl

Tilbehør

Kogte ris
Friske koriander
Ristede cashewnødder
Creme fraiche
Print opskrift

Fremgangsmåde

Læg lammekødet i en stor skål. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør lammekødet sammen med hvidløg, ingefær, græsk yoghurt og krydderier. Vend det godt rundt og lad det marinere i mindst 30 minutter eller gerne natten over på køl.

Tænd ovnen på 225°C. Fordel det marinerede lammekød på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 15 minutter eller til lammekødet er gennemstegt.

Sauce:
Pil og hak løg og hvidløg fint og steg herefter i smør i en gryde til løgene bliver klare. Hak mandlerne helt fint og tilsæt dem. Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op og lad den dernæst simre i 5 minutter. Tilsæt det stegte lammekød. Varm retten godt igennem, og rør fløde i.

Server retten med kogte ris og plukket koriander.