Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Australian Surf & Turf (Surf)

Gambas rejer
4 stk.
Hvidløg
5 fed
Bredbladet persille
1 bdt.
Olie
4 spsk.
Chiliflager
1 tsk.
Saften af citron
1 stk.
Cognac

Australian Surf & Turf (Turf)

Kalve entrecôte
1 stk.
Olie

Kartoffelsalat

Nye skrubbede kartofler
700 g
Rødløg
1 stk.
Bredbladet persille
1 bdt.
Mayonnaise
2 spsk.
Creme fraiche
4 spsk.
Rødvins eddike
2 spsk.
Print opskrift

Fremgangsmåde

Vi starter i omvendt rækkefølge, kog kartoflerne i 8 min med rigeligt salt, sluk og lad dem trække færdige (stol på mig). Skær dem i mundrette bider og lad dem køle lidt af.Hak løget og læg det i rødvinseddiken, tilsæt lidt salt og peber – vent 5 minutter. Bland mayo og cremefraise, tilsæt salt og peber og hak persille.Hæld halvdelen af væden fra løgene. Bland, mayo, creme fraise, persille, løg med kartoflerne. Stil det på køl.

Turf
Varm en grillpande (hvis du har en) grundigt op!. Pensel bøfferne med olie og giv dem salt og peber. Grill dem og nyd synet! Efter ca. 1 min tilsætter du smøret. Efter yderligere ca. 2 min vender du dem (tryk på dem, de skal give sig lidt for de er medium) Tag dem af og pak dem grundigt ind i sølvpapir og lad dem trække til rejerne er klar.

Surf
Klargør rejerne grundigt. Skær hvidløg i skiver. Varm en stor pande grundigt op og tilsæt et par voksne skvæt olie (ikke nærig!). Tilsæt hvidløg og chili og steg dem hurtigt igennem. Tilsæt rejserne, nu går det hurtigt! Så snart alle har taget farve tilsætter du cognac og sætter ild i svineriet, pas nu på håret! Tilsæt smør og lad dem stege 30 sekunder, så smider du salt/peber, citron og persille på.