Landbrug

Landbrug

Landbrug og økologi hos Steensgaard

Steensgaard er et økologisk landbrug, på 800 hektar, der drives 100% økologisk, hvoraf de 150 hektar er forpagtet. Udover planteavlen har Steensgaard en dyreproduktion på 85 angus kvæg og 50 Saane får med lam. På Steensgaard bestræber vi os efter, at landbruget skal dyrkes så moderne og effektivt som muligt, for at skabe afgrøder med størst kvalitet. 

Steensgaard landbrug omfatter Steensgaard, Holmegaard, Tommerupgaard og Moselundgaard.

Røde Angus kvæg

Røde Angus kvæg

På Steensgaard nær Faaborg er der en rød Angus kvæg besætning på 85 moderdyr i en økologisk besætning. Dyrene græsser på vores marker hele sommeren og fodres om vinteren med hjemmelavet ensilage og wrapballer. Vi praktiserer holistisk afgræsning ved at dele markerne op i mindre folde. Køerne skiftes ca. en gang om ugen, så de kun bider græsset en gang, før de flyttes til næste fold. Dette øger dannelsen af humus, da en del af græsset trampes ned i jorden.

Fordelen ved at lade græsset stå på markerne er mere sollys og fotosyntese. Dette resulterer i sukker, som køerne optager næste gang de græsser. Holistisk afgræsning øger humusmængden, binder kulstof og kvælstof, forbedrer jordstrukturen og tilfører næring. I de sidste 50 år er humusindholdet faldet. Vi vil øge det igen ved holistisk afgræsning for at opnå en rig jord med vandbinding og næringsstoffer. Vi mener, at kødet fra vores græsfodrede angus kvæg er bedre, da det er rigt på omega-3-fedtsyrer, antioxidanter og vitaminer samt har mindre fedt og flere proteiner. Kødet kan enten købes i restauranten, en af butikkerne eller på webshoppen: https://klingenbergost.dk/produkt-kategori/steensgaard-koed/

Lam fra økologisk landbrug

På steensgaard er der 50 Saane får. Det er en dansk race med en historie fra 1990’erne, hvor racen blev opdrættet med det formål at skabe naturpleje. Racen er kendt for sin mørke farve og nøjsomme natur, hvilket betyder, at de vokser langsommere og bliver lidt ældre end andre racer. Fårene går ude hele året og lever udelukkende af afgræsning af ikke dyrkede arealer, hvilket gør kødet ekstra lækkert. Derudover er lammekødet mere mørk i farven og mere marmoreret end andre fåreracer. Efter cirka 10-11 måneder er kødet klar til at spise.

økologisk lam

Rød Angus

  • 85 moderdyr
  • 250 kvæg
  • 100 procent græsfodring

Saane får

  • Dansk race
  • 50 får
  • Afgræsser på ikke dyrkede arealer
0