Varmslagtning | Steensgaard
Go to Top
  • Ingen produkter i kurven.

Varmslagtning

VarmslagtningVarmslagtning

Vores slagtermester er uddannet i varmslagtning – et gammelt håndværk, der overflødiggør konserveringsmidler og tilsætningsstoffer i pølserne.

Varmslagtning er et gammelt håndværk, der stammer fra Italien og Tyskland. Metoden var tidligere meget brugt, men den industrielle udvikling har medført, at varmslagtning stort set er gået i glemmebogen. Ikke desto mindre er der mange gode grunde til at varmslagte. Fra det øjeblik et dyr bliver slagtet, begynder kødets PH-værdi at ændre sig: Dets længere tid der går, desto mere falder PH-værdi og bindeevne.

Ved varmslagtning tager man det endnu slagtevarme kød, og forarbejder det, inden PH-værdien falder. Derved udnytter man de kemiske processer, der naturligt finder sted i kødet umiddelbart efter slagtning. Når disse processer udnyttes, kan man undgå at bruge konserveringsmidler og kunstige tilsætningsstoffer herunder fosfater og nitrat.

Vi bruger varmslagtning til fremstilling af flere af vores pølser bl.a. vores wiener-pølser.